Zuivel
een hygiënische vloer die bestand is tegen agressieve melkzuren
De zuivelindustrie omvat de producenten van zowel boter en kaasproducten als de brede schaal van melk zoals melk, melkpoeder, ijs, yoghurt en vla. Vanwege de grote gezondheidsrisico’s van bedorven melkproducten speelt hygiëne en voedselveiligheid een belangrijke rol in deze industrie. De eisen die worden gesteld aan een industriële vloer in de zuivelindustrie worden om deze reden steeds strenger. Deze vloer moet niet alleen eenvoudig te reinigen en beschikken over een antislip, maar ook bestand zijn tegen de melkzuren die vrijkomen en de sterke temperatuurschommelingen die plaatsvinden. Bij de Ruys Groep weten wij hoe we om moeten gaan met deze eisen en voorzien wij uw bedrijf in de zuivelindustrie van de juiste vloer, op de juiste plek!
De uitdagingen voor een vloer in de zuivelindustrie
De zuivelindustrie: een vochtige werkomgeving
Bij de productie van melkproducten kunnen er diverse vloeistoffen vrijkomen. Denk hierbij aan vetten, romen, melkzuren, suikers, fruitsappen, eiwitten, koolhydraten, kleurstoffen en andere toevoegingen. Ook moet de vloer natuurlijk regelmatig worden schoongemaakt om aan de strenge hygiëne-eisen te voldoen. Hierdoor kan de vloer glad worden en bestaat er de kans tot uitglijden. Om deze reden realiseren wij bij de Ruys Groep een stroef vloeroppervlak bij vloeren voor de zuivelindustrie door het aanbrengen van een antisliplaag. Een extra voordeel is dat deze laag niet slijt door de chemische of mechanische belastingen en makkelijk te reinigen is.
De zure stoffen in de zuivelindustrie
Door het vrijkomen van bepaalde bijtende stoffen (vetten, romen, melkzuren, suikers, fruitsappen, eiwitten, koolhydraten, kleurstoffen, etc) bij zure melkproducten wordt de vloer langdurige tijd blootgesteld aan deze stoffen. Waardoor het belangrijk is dat de bedrijfsvloer hier tegen bestand is. Daarnaast wordt de vloer dagelijks gereinigd met reinigingschemicaliën en hogedrukspuiten. De vloeren van de Ruys Groep zijn bestand tegen deze bijtende stoffen, heet water en stoom reinigen.
Bestand tegen thermische en mechanische invloeden
In de zuivelindustrie wordt gewerkt onder extreme temperatuurverschillen. Bij het bereiden, invriezen en verpakken van melkproducten is er sprake van temperaturen tussen de -40 tot 130 graden Celsius. Daarnaast worden de vloeren vaak gereinigd met water van een zeer hoge temperatuur. Ook het gebruik van zware objecten en machines komt veel voor in de zuivelindustrie. De vloeren moeten dus bestand zijn tegen zowel deze extreme temperatuurverschillen, als het vallen van zware objecten op de vloer, en eventuele vonken van machines die op de vloer terecht kunnen komen. Om explosiegevaar tegen te gaan realiseren wij antistatische vloeren. Deze antistatische bedrijfsvloeren zorgen ervoor dat er geen vonken overvliegen op personen of apparaten en garanderen een veilige werkomgeving.
Een passende industrievloer voor uw opslag
Door de totaaloplossing die de Ruys Groep biedt, hebben wij voor alle bedrijfsruimtes een passende bedrijfsvloer. Een sterke, slijtvaste industrievloer voldoet uitstekend aan de eisen die in uw opslag en expeditie worden gesteld. Intensief verkeer van heftrucks, palletwagens en karren vormen geen probleem voor onze industrievloeren. Net als het totaalgewicht waar de vloer aan wordt blootgesteld door bijvoorbeeld de opslag van kaas. Voor deze ruimtes kunnen wij u ook passende wandbescherming aanbieden zodat het interne verkeer geen bedreiging voor uw wanden vormen.
Een passende industrievloer voor uw verwerking
Onze industrievloeren voor de zuivelindustrie zijn geschikt voor het verwerken van:
- Melk;
- Melkpoeder;
- Romen;
- Crême fraiche;
- Boter;
- Kaas;
- Yoghurt;
- Eieren;
- IJs.